Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin zesde op EK Xterra in Tsjechië, goud voor Frankrijk en Zwitserland
Sebastien Carabin als zesde aan de finish van het EK Xterra in Tsjechië (foto: Xterra)
Multisports

Sebastien Carabin zesde op EK Xterra in Tsjechië, goud voor Frankrijk en Zwitserland

De Belgische triatleet Sebastien Carabin is zaterdag zesde geworden in het Europees kampioenschap Xterra in Prachatice in Tsjechië. Voor Carabin, die deze week afreist naar Australië om zijn wereldtitel cross-duatlon te verdedigen, was het al de vijfde wedstrijd op minder dan drie weken. Voor de Europese titel kwam hij niet in aanmerking, het goud ging opnieuw naar Frankrijk met Arthur Serrieres die zijn landgenoot Felix Forissier klopte. Bij de vrouwen pakte de Zwitserse Loanne Duvoisin de Europese titel.

Van de laatste plaats naar de 6de

“Ik had een redelijk slecht zwemnummer zonder wetsuit en kwam als laatste van de elites uit het water. Met de derde fietstijd en de derde looptijd kwam ik nog sterk terug en kwam ik als zesde over de finish,” vertelt Sebastien. “Ik ben blij met dit goeie resultaat op het Europees kampioenschap. Het blijft mooi om te racen in deze mooie bossen, uitdagend en leuk tegelijkertijd. En de sfeer in het historische stadscentrum van Prachatice was ook geweldig,” aldus Carabin, die op 22 augustus in Townsvile, Australië meedoet aan het WK cross-duatlon, waarin hij zijn wereldtitel verdedigt.

Arthur Serrieres won de Europese titel Xterra in 2u36’55 met 43 seconden voorsprong op Felix Forissier. De Deen Jens Emil Sloth Nielsen pakte het brons op 1’01 voor Michele Bonacina en Sebastian Neef. Sebastien Carabin werd zesde in 2u44’36 op 7’41 van Serrieres. Edwin De Wit werd 27ste overall en pakte de Europese titel bij de M40. Bij de vrouwen pakte de Zwitserse Loanne Duvoisin het goud in 3u02’40 met 2’26 voorsprong op de Tsjechische Aneta Grabmuller. De Francaise Alizee Paties pakte het brons op 4’04. Fien Torbeyns was de enige Belgische atlete op de 41ste plaats.

De dag na het EK Xterra won Felix Forissier het EK short track in de spurt tegen Arthur Serrieres. Jens Emil Sloth Nielsen werd derde en Sebastien Carabin werd achtste. Bij de vrouwen ging de winst naar de Francaise Solenne Billouin voor haar landgenote Alizee Paties en Loanne Duvoisin.

Uitslag EK Xterra Tsjechië