België pakt 10de plaats in Mixed Team Relay op EK sprinttriatlon in Balikesir
Italië pakt de Europese titel Mixed Team Relay in Balikesir (foto: FITRI RR)

Op de slotdag van de Europese kampioenschappen sprinttriatlon in Balikesir in Turkije heeft een jong Belgisch team, met drie belfoten in de rangen, een 10de plaats gepakt in de Mixed Team Relay. België startte met elite Arnaud Mengal, die zaterdag nog 5de werd in het individuele EK sprinttriatlon, en beloften Hasse Fleerackers, Raf De Dobbelaere en Nele Dequae. Italië behaalde de Europese titel voor Duitsland en Groot-Brittanië.

Met de Olympische Spelen achter de rug waren het niet de grootste toppers die aantraden in de Mixed Team Relay maar vooral veel jong geweld die voor een mooie wedstrijd zorgden. België ging met Arnaud Mengal nog redelijk goed mee in de eerste leg met een 7de plaats op 10 seconden van leiders Frankrijk. Onze beloften deden wat ze konden maar Frankrijk, Duitsland, Italië en Hongarije trokken in de tweede leg in de aanval. In de derde leg moest Frankrijk afhaken en zo kregen we een spannende 4de leg waarin Italië het haalde in de spurt met 2 seconden voorsprong op Duitsland. Groot-Brittanië pakte 4 seconden later het brons voor Frankrijk en Hongarije. België finishte als tiende op 2’23.

Uitslag EK Mixed Team Relay Balikesir

Ook 10de bij de juniores

Bij de juniores domineerde topfavoriet Frankrijk de wedstrijd. Les Bleus wonnen de Mixed Team Relay met grote voorsprong op Italië. Polen spurtte voorbij Duitsland naar een verrassende derde plaats. De Belgen, met Jens Smolders, Mit Wittemans, Cis Huyghe en Eline Debecker zaten lang mee in de achtervolging en liepen uiteindelijk naar de tiende plaats.