Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Estse triatleet verpulvert wereldrecord decatlon en finisht als eerste 10 volledige triatlons in minder dan 100 uur
De Estse triatleet Rait Ratasepp duikt als eerste ooit onder de 100 uur op 10 volledige triatlons op rij (foto: Eesti Ultratriatlon RR)
Nieuws

Estse triatleet verpulvert wereldrecord decatlon en finisht als eerste 10 volledige triatlons in minder dan 100 uur

De Estse triatleet Rait Ratasepp heeft deze week een nieuw wereldrecord neergezet en wat voor één! Hij slaagde er als eerste triatleet ooit in om 10 volledige triatlons achter elkaar te doen in minder dan 100 uur of dus een gemiddelde van minder dan 10 uur per triatlon, en dat tien dagen na elkaar. Ratasepp is een ervaren ultratrialeet die het nieuwe wereldrecord vestigde tijdens de Ultra Triathlon Estonia, een zogenaamde decatlon van tien full distance triatlons. Het nieuwe wereldrecord is 99 uur en 49 minuten, wat bijna zeven uur sneller is dan het vorige record.

Rait Ratasepp lag de eerste zeven dagen perfect op schema om zijn doel te halen. Hij wou niet alleen het wereldrecord van 106 uur en 11 minuten van de Duitser Richard Jung breken, hij wou ook als eerste onder de grens van 100 uur blijven. Zijn eerste volledige triatlon legde hij af in 9u51’08. Daarna volgde nog zes keer een sub-10 finish, maar de laatste dagen sloeg het weer om en moest hij regen en wind trotseren. Met 10u01 op de achtste dag en 10u11 op de negende dag lag hij nog steeds op koers om onder de 100 uur te duiken.

Toen hij aan de tiende en laatste triatlon begon, was al duidelijk dat hij het vroegere wereldrecord met ruim zes uur zou breken. Om onder de 100 uur te blijven, moest hij in 10u26 binnen zijn. Even werd het nog spannend, maar met een eindtijd van 10u16’38 slaagde hij in zijn doel. Het nieuwe wereldrecord staat nu op 99 uur 49 minuten en 46 seconden. Mathieu Bonne, waar wacht je nog op? 🙂