Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blummenfelt pakt anderhalve week na Olympische Spelen overwinning in EK Ironman Frankfurt
Kristian Blummenfelt tussen Kieran Lindars en Gregory Barnaby op het podium van de Ironman. Frankfurt (Foto: Jan Hetfleisch/Getty Images for Ironman)
Nieuws

Blummenfelt pakt anderhalve week na Olympische Spelen overwinning in EK Ironman Frankfurt

Kristian Blummenfelt heeft zondag in het Europees kampioenschap Ironman in Frankfurt iedereen, die twijfelde aan de Noor, het zwijgen opgelegd met een indrukwekkende overwinning in een fenomenale tijd van 7u27, inclusief toilet-stop tijdens de marathon. Blummenfelt had in principe genoeg aan een finish om zijn automatische kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaii te valideren. De Brit Kieran Lindars, die vorig jaar wereldberoemd werd door al zwalpend en op handen en knieën de finish van Challenge Almere-Amsterdam te halen, werd knap tweede op 4’53 van Blummenfelt. De Italiaan Gregory Barnaby pakte de derde plaats. Tim Van Hemel werd 15de en beste Belg. Hij verbeterde zijn persoonlijk record naar 7u47, zijn derde sub-8 triatlon op minder dan een jaar tijd.

Het regende bij de start in Frankfurt zondagochtend en daardoor lag het fietsparcours er glad bij. Onder andere Kristian Hogenhaug ging tegen de vlakte, maar hij kon snel weer opstappen en ging stevig aan de leiding in de 180 km fietsen. In de achtervolging kregen we meerdere grote groepen, met ook een bedrijvige Kristian Blummenfelt. De Nederlander Menno Koolhaas kwam ook ten val, verloor veel tijd in het fietsen maar zou nog naar een bijzonder knappe vijfde plaats lopen in 7u35’51, een nieuw Nederlands record. Hij pakte één van de zes slots voor het WK Ironman in Kona.

Blummenfelt had na het fietsen 4’50 achterstand op Hogenhaug, die in 3u57 een nieuw fietsrecord neerzette. Maar in de marathon was de Noor duidelijk een klasse te sterk. Hij had zelfs tijd om het toilet op te zoeken en liep vervolgens in hoog tempo naar een indrukwekkende overwinning. In de Poll in onze Instagram Stories geloofde slechts 1 op 5 in de winstkansen van Big Blu. Hij gaf iedereen lik op stuk, goed anderhalve week na de olympische triatlons in Parijs. Met 7u27’21 kwam hij nog in de buurt van het wereldrecord en hij pakte vlot zijn (automatische) slot voor het WK Ironman in Hawaii. Kieran Lindars werd tweede op 4’53 en de Italiaan Gregory Barnaby mag ook naar Kona als derde op 6’23.

Tim Van Hemel was de beste Belg met een knappe 15de plaats in 7u47’50, opnieuw dik onder de 8 uur, maar opnieuw helaas niet genoeg voor een slot voor Hawaii in een wedstrijd waarin 29 triatleten onder 8 uur bleven. Pamphiel Pareyn dook als 29ste ook nog net onder de 8 uur in 7u55’30.