Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon De Cuyper en Lize Paridaens winnen spannende duels in long distance city triatlon Deinze
Simon De Cuyper wint de triatlon van Deinze (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Simon De Cuyper en Lize Paridaens winnen spannende duels in long distance city triatlon Deinze

Simon De Cuyper en Lize Paridaens hebben zondagochtend de long distance city triatlon in Deinze gewonnen, een triatlon over 1.000 meter zwemmen, 82 km fietsen en 10 km lopen. Het is zelden dat een wedstrijd over dat soort afstanden zo spannend is als zondag in Deinze. Bij de mannen kregen we een beklijvende battle tussen de Nederlander Robert De Korte en de Belgen Simon De Cuyper en Sander Heemeryck. Bij de vrouwen bleef het ook lang spannend met Lize Paridaens die het haalde voor Christine Verdonck en Isabel Geerardyn.

Na 1.000 meter zwemmen waren de verschillen beperkt achter leiders Alexis Krug en Jonas De Wachter. Tijdens de vier ronden fietsen kregen we halfweg een ruime kopgroep met Krug, die helaas even later lek zou rijden en uit de wedstrijd verdween, De Wachter, Simon De Cuyper, Sander Heemeryck, Devlin Derudder en de Nederlanders Robert De Korte en Michiel De Wilde. In de slotfase vond De Korte het welletjes. De Nederlandse pro-triatleet, geselecteerd voor het EK in Almere over een paar weken, keerde terug in competitie na een lange periode van blessure en ging in de aanval op de fiets.

De Korte wisselde met een voorsprong van 1’43 op Sander Heemeryck en Michiel De Wilde. Simon De Cuyper kwam in een achtervolgende groep binnen op drie minuten. In het lopen gaf Robert De Korte alles maar Sander Heemeryck én Simon De Cuyper kwamen telkens dichterbij. Bij het ingaan van de laatste ronde op een met een massa supporters volgepakte Grote Markt in Deinze was het verschil nog 12 seconden tussen de drie tenoren. Simon De Cuyper bleek uiteindelijk de snelste en pakte de winst in 2u44’04. Sander Heemeryck werd tweede op 35 seconden en Robert De Korte was blij met zijn derde podiumplaats op 1’02. Devlin Derudder werd vierde voor Jonas De Wachter en Job Teblick. Hannes Cool werd zevende en Michiel ‘The Wild One’ De Wilde pakte de achtste plaats voor Loic Lemaitre en Sam Gabriëls.

Lize Paridaens wint voor Christine Verdonck

Lize Paridaens wint de triatlon in Deinze (foto: 3athlon.be)
Lize Paridaens wint de triatlon in Deinze (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen moest Lize Paridaens, onlangs winnares bij de age groupers van de Ironman Vitoria-Gasteiz, in de achtervolging na het zwemonderdeel. Christine Verdonck zat na 1.000 meter zwemmen al goed voorin en ging er stevig vandoor op de race fiets. Paridaens kwam er op en er over en wisselde met drie minuten voorsprong op Verdonck, die gezelschap kreeg van Isabel Geerardyn.

Lize Paridaens gaf de leidersplaats niet meer uit handen en won verdiend de long distance triatlon in Deinze in 3u08’17. Christine Verdonck vocht een spannend duel uit voor de tweede plaats met Isabel Geerardyn. Christine pakte uiteindelijk de tweede plaats op net geen drie minuten. Isabel Geerardyn werd derde voor Amber Lacompte en Karlien Claus.

Uitslag long distance city triatlon Deinze