Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valpartij en vastgelopen ketting kost België medaille in magere 2×2 Mixed Team Relay op WK Duatlon
De vastgelopen ketting van Jeanne Dupont kostte België een zekere medaille op het WK 2XZ Mixed Team Relay Duatlon in Australië (foto: World Triathlon)
Duathlon

Valpartij en vastgelopen ketting kost België medaille in magere 2×2 Mixed Team Relay op WK Duatlon

Een vastgelopen ketting na een val van Jeanne Dupont aan het keerpunt van het fietsen in de tweede leg van de 2×2 Mixed Team Relay maakte zondagochtend Belgische tijd een kruis over de medaillekansen van het Belgisch duo op het WK Duatlon in Australië. Met Arnaud Dely, vrijdag nog vijfde op het individuele WK, als startende atleet en bronzen medaille-winnares Jeanne Dupont als tweede atleet behoorden de Belgen samen met de Fransen tot de topfavorieten in een wedstrijd die met slechts vijf landen en twee extra ploegen voor Japan en Australië wel erg mager bezet was. Hieronder zie je de Instagram Reel van de mechanische pech van Dupont.

Arnaud Dely zette de favorietenstatus van de Belgen in de verf tijdens de eerste leg, al bleven de verschillen beperkt. De Franse bronzen medaille winnaar Thomas Laurent bleef in het spoor van Dely en ook Australiër Luke Bate zat dichtbij de twee leiders. In de tweede leg ging de Franse wereldkampioene Morgane Legrand in de aanval. Jeanne Dupont zette de achtervolging in maar aan het keerpunt sloeg het noodlot toe. Haar ketting liep vast en het duurde meerdere minuten om de ketting weer op het tandwiel te krijgen.

De Belgen zetten nog wel door, maar de verschillen waren te groot. Frankrijk stormde zoals verwacht naar het goud met 1’03 voorsprong op Groot-Brittanie. Japan pakte het brons op exact twee minuten van Frankrijk. De Belgen kwamen in de slotfase net te kort om Australië nog te kloppen voor de vierde plaats. Arnaud Dely en Jeanne Dupont finishten op de vijfde plaats op 2’16.

Uitslag WK 2×2 Mixed Team Relay Duatlon