Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goud bij WK aquabike en medaille voor Carabin in WK long distance triatlon… bij de age groupers
Stephane Vander Bruggen met zijn 3 medailles op het WK multisport in Townsville (foto: Stephane Vander Bruggen RR)
Multisports

Goud bij WK aquabike en medaille voor Carabin in WK long distance triatlon… bij de age groupers

Sebastien Carabin en Stephane Vander Bruggen hebben op de laatste dag van het WK Multisport in het Australische Townsville nog voor een bronzen en gouden medaille gezorgd, naast de fantastische bronzen medaille voor Louis Naeyaert bij de elites. België sluit het WK multisport in Townsville zo af met 10 medailles, 2 keer goud, 4 keer zilver en 4 keer brons. Stephane Vander Bruggen pakte het goud bij de M45 in het WK aquabike. Sebastien Carabin behaalde brons op het WK long distance triatlon… bij de age groupers.

Sebastien Carabin werd dinsdag vijfde op het WK cross-triatlon en werd donderdag vice-wereldkampioen op het WK cross-duatlon, telkens bij de elites. Het was dus opvallend dat de Belgische topatleet plots bij de age groupers aantrad in het WK long distance triatlon. Hij werd derde in de M35 leeftijdscategorie en pakte dus brons. Carabin verloor alweer veel tijd in de 3.000 meter zwemmen en het verschil werd in het fietsen alleen maar groter. Uiteindelijk liep hij nog naar de derde plaats met de op drie elites na snelste looptijd van het hele deelnemersveld.

Stephane Vander Bruggen won het WK aquabike met twee minuten voorsprong op twee Australiërs. Stephane ging in het zwemmen al aan de leiding en stond de koppositie in het fietsen niet meer af. Hij sloot het WK multisport af met drie medailes en 2 top-10 plaatsen.