Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook paralympische triatlons uitgesteld wegens slechte kwaliteit Seine, beslissing toch ’s nachts genomen
De zwemstart bij de vrouwen in de olympische triatlon in Parijs (foto: World Triathlon)
Nieuws

Ook paralympische triatlons uitgesteld wegens slechte kwaliteit Seine, beslissing toch ’s nachts genomen

Geen triatlons op zondag 1 september op de Paralympics in Parijs, dat heeft World Triathlon zondagochtend laten weten na dan toch weer een beslissing die in het midden van de nacht genomen werd. De waterkwaliteit van de Seine is ook voor de paralympische triatlons te slecht na analyse van de laatste stalen. Eerder was er voor gekozen om de triatlons die normaal op 1 en 2 september op de planning stonden te bundelen op zondag 1 september om het voorspelde slechte weer voor te zijn. Dat geeft weinig vertrouwen dat er op 2 september wel gezwommen kan worden, zeker omdat er zondagnamiddag nog onweer voorspeld wordt. Sowieso heeft World Triathlon zichzelf en de sport opnieuw belachelijk gemaakt.

World Triathlon en de plaatselijke organisatie maken zich opnieuw belachelijk omdat deze keer met veel bravoure werd aangekondigd dat er ruim op voorhand zou gecommuniceerd worden en dat triatleten niet midden van de nacht te horen zouden krijgen dat de wedstrijd niet zou doorgaan. De deja vu kon zondagochtend niet groter zijn nadat de olympische triatlon bij de mannen ook al met een dag moest uitgesteld worden, iets waarop Marten Van Riel nog reageerde dat de triatleten als marionetten in een poppenspel waren.

Dag uitstel voor WIm De Paepe

Namens België zou paratriatleet Wim De Paepe op zondagochtend in actie komen om 9u30. Voor hem wordt het ook alweer een dag afwachten wat de nacht van 1 op 2 september zal brengen. Vooralsnog voelde hij zich goed.. Hij liet zaterdag nog weten dat hij niet meteen wakker lag van de aanpassingen van het wedstrijdschema op zondag. “Daarvoor doen we triatlon,” vertelt Wm. “Aanpassen en omgaan met wijzigingen zijn we ook relatief gewend. Onze sport is altijd afhankelijk van de omstandigheden en we weten dat zowel de organisatie als de officials er steeds alles aan doen om ons een veilige omgeving te bieden.”

“Het fiets en loopparcours is hier echt wel lastig anders. Veel technische stukken waar je goed moet doorkomen. Vooral het fietsen wordt dus een uitdaging. Maar de omstandigheden, de entourage en sfeer doe, ongelooflijk veel,” aldus Wim De Paepe, die in de PTS2 triatlon uitkomt en mag mikken op een top-5 plaats en met een goeie dag zit er mogelijk een medaille in, al zal brons dan allicht het hoogst haalbare zijn.