Nick Thijs stunt met derde plaats bij pro’s in 70.3 Ironman Poznan, ook Brecht Van Vooren in top-15
Nick Thijs (rechts) wordt derde in de 70.3 Ironman Poznan (foto: Ironman)

In zijn eerste jaar bij de pro’s heeft Nick Thijs voor een mooie stunt gezorgd door derde te worden in de 70.3 Ironman Poznan, zijn eerste 70.3 podium ooit. Met Brecht Van Vooren finishte nog een Belg in de top-15. Nick Thijs liep met een sterke halve marathon van 1u10’23 naar de derde plaats. De overwinningen gingen naar de Deen Emil Holm, een paar weken geleden nog 35ste in de olympische triatlon in Parijs, en de Nederlandse Marlene De Boer, die twee weken geleden nog de Ironman Kalmar won.

De Deense olympiër Emil Holm kwam na 1.900 meter zwemmen als eerste uit het water in Poznan. Hij bleef ook in de 90 km fietsen aan de leiding, al wisselde de Brit Will Draper op een twintigtal seconden. Nick Thijs volgde in een Belgisch getint achtervolgend groepje met onder andere Merten Breye en Brecht Van Vooren op net geen drie minuten. In de halve marathon had Nick Thijs goeie benen. In de eerste 10 km lopen ging hij samen met de Duitser Fabian Kraft en de Welshe Iestyn Harrett in de achtervolging op Draper, want het was toen al duidelijk dat aan Holm weinig te doen was.

Emil Holm pakte de overwinning in Poznan in 3u39’28. Iestyn Harrett liep met een snelste halve marathon van 1u09’54 naar de tweede plaats op 1’10 van de Deen. Nick Thijs pakte 24 seconden later een bijzonder knappe derde plaats voor Fabian Kraft en Will Draper. Brecht Van Vooren werd 13de op 6’33. Merten Breye pakte de 19de plaats.

Bij de vrouwen bewees de Nederlandse Marlene De Boer haar supervorm want twee weken na de winst in de Ironman Kalmar, pakte ze een mooie overwinning in Poznan met 2’07 voorsprong op de Britse Rebecca Anderbury. De Duitse Franzi Reng werd derde. Jonie Vanhoutte finishte op de 13de plaats. Bram Philips werd tweede in de M40 age group.