Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Kenneth Vandendriessche moet kruis maken over deelname WK Ironman Hawaii
Kenneth Vandendriessche won voor de 2de keer Ironman Lanzarote maar moet nu een kruis maken over Hawaii (foto: Ironman/James Mitchell)
Nieuws

Triatleet Kenneth Vandendriessche moet kruis maken over deelname WK Ironman Hawaii

Triatleet Kenneth Vandendriessche zal dit jaar helaas niet aan de start komen van het WK Ironman in Hawaii, dat laat de tweevoudige winnaar van de Ironman Lanzarote dinsdag weten in een emotioneel persbericht. De West-Vlaamse triatleet kampt met een bacteriële infectie in de longen die de laatste weken alleen maar erger is geworden. “Het is onmogelijk om op tijd in topconditie te zijn voor de race, zeker gezien de afgelopen weken. Mijn team en ik geven nu prioriteit aan mijn herstel,” aldus Kenneth.

Kenneth Vandendriessche won in mei voor de tweede keer de Ironman Lanzarote en pakte daarmee een rechtstreekse kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaii. De laatste weken was het echter erg stil rond de West-Vlaamse triatleet. In juni kreeg hij te maken met een Covid-besmetting. Bloedonderzoeken wezen uit dat hij kampte met twee bacteriële infecties in zijn longen: mycoplasma en Chlamydia pneumoniae. Ondanks een dubbel dosis antibiotica bleef hij met ziekte sukkelen en kon hij niet consistent trainen.

“Vorige week hebben we nog bloed genomen om de infectie te controleren en helaas betekende de uitslag dat we een punt achter dit seizoen moeten zetten. De Chlamydia-bacterie is toegenomen en de enige oplossing om beter te worden is nu om rust te nemen en het heel rustig aan te doen,” vertelt Kenneth. “Het is onmogelijk om op tijd in topconditie te zijn voor de wedstrijd, vooral hoe de laatste paar weken zijn geweest. Mijn team en ik geven nu prioriteit aan mijn herstel.”

Het valt Kenneth zwaar, want hij wilde in oktober 2024 in Kona beter doen dan twee jaar geleden. “Dit is een beslissing die ik met mijn hoofd moet nemen, niet met mijn hart,” legt Kenneth uit. “Na het wereldkampioenschap van 2022 had ik nog een rekening openstaan in Hawaï. Ik wilde het beste van mezelf geven en het op het hoogste niveau opnemen tegen de beste atleten ter wereld. Bedankt allemaal voor jullie steun, ik blijf vechten en hoop sterker terug te komen,” aldus Kenneth.

We wensen Kenneth bij deze veel beterschap en een spoedig herstel toe. Door het afzeggen van Kenneth Vandendriessche, blijven bij de pro’s Pieter Heemeryck en Stenn Goetstouwers als Belgische pro-triatleten over. Het WK Ironman vindt op 26 oktober plaats in Kona, Hawaii.