Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon Vlaanderen heeft nieuwe topsport directeur, triatleet met internationale ervaring in kajak-federatie
Maarten de Wilde is de nieuwe directeur topsport bij Triatlon Vlaanderen (foto: Triatlon Vlaanderen)
Nieuws

Triatlon Vlaanderen heeft nieuwe topsport directeur, triatleet met internationale ervaring in kajak-federatie

Maarten De Wilde is de nieuwe directeur topsport bij Triatlon Vlaanderen, dat heeft de Vlaamse triatlonfederatie dinsdag bekendgemaakt. De Wilde volgt Tim Moriau op, die zes weken voor de Olympische Spelen zijn ontslag bij 3VL aankondigde en naar Club Brugge verhuisde. Maarten brengt heel wat ervaring mee als topsport-directeur van Peddelsport Vlaanderen, de kano- en kajak-federatie. Bovendien is hij al jarenlang actief triatleet en als coach en clubbestuurder mee betrokken in onze sport. Maarten gaat op 4 november van start in zijn nieuwe functie.

“Vanaf 4 november zal Maarten de Wilde de rol van topsport-verantwoordelijke bij Triatlon Vlaanderen opnemen,” laat Simon Plasschaert, algemeen directeur van Triatlon Vlaanderen, weten. “Met jarenlange topsport ervaring binnen zwemmen en kajak heeft Maarten alle nodige expertise aan boord die we van deze functie verwachten. Daarbovenop is Maarten al sinds 2007 actief binnen onze sport, als atleet, als coach, als clubbestuurder… en nu ook professioneel. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee verdere stappen richting een ambitieus en gedragen topsportbeleid kunnen zetten, welkom aan boord Maarten,” aldus Simon.

Technisch directeur Peddelsport Vlaanderen

Met 5 jaar ervaring als technisch directeur binnen Peddelsport Vlaanderen weet Maarten hoe er een topsportcultuur kan worden uitgebouwd en wat de taken en verwachtingen van deze functie inhouden. Als teamleader bij 2 Olympische Spelen en verschillende WK’s, EK’s en European Games weet hij ook als geen ander hoe het eraan toe gaat bij grote internationale wedstrijden. De 10 jaar ervaring als coach van Belgische topzwemmers heeft geleid tot het oprichten van zijn eigen club, deze evolueerde later ook tot een triatlonclub.

Maarten heeft de afgelopen jaren zowel binnen Peddelsport Vlaanderen als binnen de Zwemfed ervaring opgedaan over de wisselwerking tussen clubs en de federatie op vlak van topsport, ervaring die nu handig van pas komt binnen de sport die zijn passie wegdraagt. “Mijn eerste ervaring met de triatlonsport, moet rond 2007 geweest zijn, de duatlon van Ruddervoorde. Ik ben begonnen als tweedejaars jeugd A in het toenmalige jeugdcircuit. Ondertussen haalde ik een diploma trainer B, richtte ik een eigen club op en beoefen ik nog steeds zelf de sport,” vertelt Maarten de Wilde. 

“In gesprek gaan met belangrijkste stakeholders”

Na het vertrek van Tim Moriau, kwam er links en rechts flink wat kritiek op de werking en de selectie-politiek van de voormalige topsport-directeur. Maarten de Wilde vraagt even geduld alvorens over visie en aanpak te praten. “De eerste weken zal ik vooral in gesprek gaan met de belangrijkste stakeholders binnen ons topsport landschap, met de clubs, coaches, atleten, ouders, de Waalse federatie, de topsportcommissie… Iedereen zal daarbij de kans krijgen om input aan te leveren. Aan de hand van deze input kunnen we samen bouwen aan de toekomst richting een gedragen en ambitieus topsportbeleid. Nadien zal er uitgebreid de tijd worden genomen om de gemaakte keuzes te motiveren en dit plan toe te lichten,” aldus nog Maarten.