Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Titelverdedigster Lucy Charles-Barclay zegt dag voor WK Ironman in Nice af
Lucy Charles won de Ironman Nice dit jaar (foto: Ironman/Activ'Images)
Nieuws

Titelverdedigster Lucy Charles-Barclay zegt dag voor WK Ironman in Nice af

Lucy Charles-Barclay zal zichzelf niet opvolgen als wereldkampioene Ironman, want 1 dag voor de start van het WK Ironman bij de vrouwen in Nice heeft de Britse toptriatlete zich afgemeld. De titelverdedigster meldde zaterdag op haar socials dat een blessure roet in het eten gooit en dat zorgt ervoor dat Lucy Charles-Barclay, toch één van de absolute topfavorietes zeker na haar zege in de reguliere Ironman in Nice eerder dit jaar, zich terugtrekt van de startlijst.

Spierverrekking

“Het is met pijn in het hart dat ik moet laten weten dat ik niet in staat ben om morgen mee te doen aan het WK Ironman. Gistermorgen voelde ik wat pijn in mijn been en na contact met mijn medische team en een aantal scans, is gebleken dat ik een verrekte spier (graad 1c) heb. Hoewel het een relatief klein probleem is, kan racen de blessure veel ernstiger maken en na wat ik vorig jaar heb meegemaakt , wil ik niet het risico lopen dat ik weer maandenlang moet revalideren.”

Ook geen Betta Curridori

Charles-Barclay, die vrijdag nog gewoon aanschoof bij de persconferentie, laat weten de wedstrijd van de zijlijn te bekijken en iedereen aan te moedigen. Ook Betta Curridori heeft zich ondertussen afgemeld, zij is een dag voor de race ziek geworden. Anne Haug wordt nu nog meer de absolute topfavoriete, samen met onder andere Laura Philipp en Kat Matthews in dit eerste WK Ironman voor vrouwen in Nice.