Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vaelen en Alexandra Tondeur pakken Begische titels halve triatlon bij Lacs de l’Eau d’Heure
Tom Vaelen Belgisch kampioen halve triatlons in Openlakes (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Tom Vaelen en Alexandra Tondeur pakken Begische titels halve triatlon bij Lacs de l’Eau d’Heure

Met Alexandra Tondeur en Tom Vaelen hebben we voor het eerst sinds heel lang weer eens twee Waalse kampioenen gekregen op het BK halve triatlon bij de Openlakes aan de Lacs de l’Eau d’Heure. Alexandra vocht een spannend duel uit met de Francaise Justine Mathieux maar pakte uiteindelijk de overall overwinning en het goud in het BK. Bij de mannen was er mechanische pech voor topfavoriet Nick Thijs die goed in de wedstrijd zat. Tom Vaelen klopte de Vlaamse favorieten en zorgde voor een Waals feestje tijdens hert BK halve triatlon. Dries Matthys en Sander Heemeryck mochten na een sterke wedstrijd mee op het podium.

Bij de vrouwen ging Martine Peeters aan de leiding na 1.900 meter zwemmen, maar in de 92 km fietsen over twee ronden van 46 km met telkens 460 hoogtemeters kregen we een mooie duel tussen de Francaise Justine Mathieux en Alexandra Tondeur. Ook Marie Luyckx en Jonie Vanhoutte bleven meespelen voor de medailles. In de slotfase bleek Alexandra Tondeur de snelste. Alex pakte de winst en de Belgische titel in 4u32’13. Justine Mathieux pakte op 25 seconden de tweede plaats. Het brons ging naar Marie Luyckx die op handen en voeten de finish bereikte en vice-Belgisch kampioene werd op 4’21. Het brons in het BK was voor Jonie Vanhoutte.

Bij de mannen kregen we na 1.900 meter zwemmen een kopgroep van vijf. Tom Vaelen zette zich aan kop in de 90 km fietsen en we leken op weg voor een mooi duel met Nick Thijs. De topfavoriet verloor in de eerste ronde zijn bidon. Die knalde tegen zijn versnellingskabel aan en zorgde er helaas voor dat hij niet meer kon schakelen. En zo verdween Nick Thijs uit de wedstrijd. Ondertussen ging Tom Vaelen stevig door met een mooie voorsprong op Dries Matthys.

In de 21 km lopen hield Tom Vaelen stand. Sander Heemeryck en Simon De Cuyper maakten nog flink wat tijd goed, maar de Luikse triatleet paktr zijn eerste Belgische titel in 3u52’33 met 1’46 voorsprong op Dries Matthys. Sander Heemeryck pakte de bronzen medaille op 2’34 voor Dieter Comhair en Niels Vanhove.

Uitslagen BK halve triatlon 2024