Claire Michel en Jolien Vermeylen in top-10 Europees kampioenschap triatlon
Jolien Vermeylen finisht 7de in het EK triatlon in Vichy (foto: Europe Triathlon)

Terwijl zowat de hele wereld bezig is met het WK Ironman in Nice slaagde Europe Triathlon erin om in de luwte toch nog een Europees kampioenschap triatlon te organiseren in Vichy, in Frankrijk, met overigens nog sterke Belgische prestaties want Claire Michel werd knap vijfde en Jolien Vermeylen kwam als zevende over de streep in Vichy. De Europese titels gingen naar de Britse Vicky Holland en de verrassende Hongaar Csongor Lehmann.

Bij de mannen was het EK in deze drukke triatlontijden niet meteen de sterkst bezette wedstrijd, maar toch kregen we een spannende finish. De Hongaar Csongor Lehmann pakte zijn eerste Europese goud met 4 seconden voorsprong op de Fransman Yannis Seguin, niet meteen één van de allergrootstste Franse favorieten. Het brons was voor de Noorse triatleet Casper Stornes. Adrien Deharre, de enige Belg bij de mannen, haalde helaas niet de finish.

Vicky Holland werd de verrassende Europese kampioene bij de vrouwen. De Britse werd niet meteen tot de topfavorietes gerekend maar ze pakte wel de Europese titel in 1u52’36 met negen seconden voorsprong op de Francaise Leonie Periault. De italiaanse Alice Betto pakte het brons. Claire Michel was de beste Belgische op de vijfde plaats op 1’06. Jolien Vermeylen werd zevende op 1’43. Nele Dequae haalde helaas niet de finish.