Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel pakt tweede T100 zege en klopt Sam Laidlow in loopduel in Ibiza
Marten Van Riel wint T100 Ibiza Triatlon (foto: screenshot 3athlon.be)
Nieuws

Marten Van Riel pakt tweede T100 zege en klopt Sam Laidlow in loopduel in Ibiza

De Belgische triatleet Marten Van Riel heeft zaterdagochtend de T100 Ibiza triatlon gewonnen, zijn tweede overwinning in de T100 Triathlon World Tour, na een knap duel in de 18 km lopen met wereldkampioen Ironman Sam Laidlow. Marten blijft op die manier ongeslagen op de halve en 100 km triatlons. Na de T100 San Francisco doet Van Riel een geweldige zaak voor het eindklassement en de long distance wereldtitel in de T100 Triathlon World Tour. Pieter Heemeryck verloor veel tijd in het zwemmen en het fietsen.

Na de 2.000 meter zwemmen zat alles nog redelijk dicht bij elkaar. Alleen Youri Keulen en Pieter Heemeryck verloren veel tijd in de non-wetsuit swim. In de beginfase van het fietsen dreigde het even helemaal verkeerd te gaan voor Marten Van Riel. Hij draaide links weg van het parcours, zag gelukkig tijdig zijn fout in maar verloor wel tijd en energie om terug te komen naar de kop van de wedstrijd. Vooraan probeerden Sam Laidlow en Frederic Funk het tempo hoog te houden, maar na 80 km fietsen kwam een kopgroep van vijf triatleten in T2, met daarbij Marten Van Riel.

In de 18 km lopen ging Van Riel samen met Sam Laidlow aan de leiding. De Ironman wereldkampioen had Van Riel eerder aangeduid als topfavoriet en wou een sprint vermijden. De Franse triatleet legde een stevig tempo op, maar Marten bleef goed lopen en in de laatste 3 km kon hij nog een versnelling plaatsen. Laidlow had geen antwoord en zo liep Marten naar zijn tweede T100 overwinning. Marten Van Riel won de T100 Ibiza in 3u11’36 met 25 seconden voorsprong op Sam Laidlow. De Duitser Mika Noodt werd derde op 1’53. Pieter Heemeryck werd 18de op 21’04.