Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nick Thijs wint afsluiter van triatlonseizoen in Turnhout na spannend duel, Nederlandse winst bij vrouwen
Nick Thijs wint de HB Accoutants triatlon van Turnhout (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Nick Thijs wint afsluiter van triatlonseizoen in Turnhout na spannend duel, Nederlandse winst bij vrouwen

De Belgische triatleet Nick Thijs heeft zondag de seizoensafsluiter van het Belgische triatlonseizoen gewonnen, de HB Accountants kwarttriatlon van Turnhout. De Ironman-pro atleet nam op die manier revanche voor de mechanische pech waardoor hij vorige week in het Belgisch kampioenschap halve triatlon vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten. Hij kreeg het in Turnhout niet cadeau want Joran Driesen bleef hem lang opjagen. Bij de vrouwen klopte de Nederlandse Marleen Van Roessel het Belgische talent Emma Cottenie.

Het was bibberen voor de triatleten in Turnhout want met een watertemperatuur van 15,6 graden, nadien nog gecorrigeerd naar 13,6 graden met dank aan de frisse lucht-temperatuur, was het niet bepaald warm. Gelukkig bleef het de hele dag droog. Nick Thijs en Joran Driesen kwamen na 1.500 meter zwemmen als leiders uit het water en bleven op de fiets ook, netjes op 10 meter van elkaar, samen aan de leiding. In de 10 km lopen bleef het nog lang spannend. Na 1 ronde bedroeg het verschil 8 seconden, na twee ronden lopen werd dat 24 seconden.

“Maar in de slotronde zag ik hem weer dichterbij komen en dus wist ik dat ik moest blijven doorlopen,” vertelt Nick Thijs. “Ik ben blij dat ik op deze manier revanche kon nemen voor het BK vorige week. Daar heb ik toch een paar dagen van wakker gelegen. En dus voelt het extra goed om hier in Turnhout het seizoen af te sluiten met een overwinning. Ik ben nog even aan het twijfelen geweest om nog een 70.3 Ironman of een Challenge te doen, maar ik heb dit seizoen 7 halve triatlons gedaan en dat lijkt me genoeg. Tijd voor off-season nu en een goeie winter trainen,” aldus Nick, die de overwinning pakte in 1u50’53.

Joran Driesen, die wel nog twee internationale triatlons op de planning heeft staan, werd knap tweede op 8 seconden van Nick. Vervolgens was het meer dan 7 minuten wachten op Joris Aerden, die een knap seizoen bekroonde met alweer een podiumplaats. Hij werd derde voor Jeroen Vandael en een sterke Gerry Druyts.

Nederlandse winst bij de vrouwen

Marleen Van Roessel wint de kwarttriatlon van Turnhout (foto: 3athlon.be)
Marleen Van Roessel wint de kwarttriatlon van Turnhout (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen kwam Daphné Polleunis als eerste uit het water na 1.500 meter zwemmen, met vlak achter haar de Nederlandse Marleen Van Roessel. De triatlete van TV Breda won in het verleden al de Hageland Power triatlon van Aarschot en ging in haar eerste race in Turnhout op de fiets aan de leiding. Emma Cottenie, het jonge talent van het LTTD-Oilservice team, probeerde het verschil te beperken tot 1’25 maar in de 10 km lopen bleek Marleen een stuk te sterk. De triatlete van Breda won de HB Accountants kwarttriatlon van Turnhout in 2u14’08 met 3’52 voorsprong op Emma Cottenie. Die twee waren een klasse te sterk voor de tegenstand, want Daphné Polleunis werd op 16 minuten van Van Roessel derde voor Els Goris.

In de sprinttriatlon gingen de overwinningen naar Bert Govaert, die Jens Van Looveren en Warre Bluckens klopte, en Marthe Roelants, die haar ploeggenote Maxime Geentjens en Fran Vekemans te snel af was.

Uitslag kwarttriatlon Turnhout