Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
70.3 Ironman Augusta geannuleerd door tropische storm Helene
Vrijwilligers van de 70.3 Ironman Augusta hebben het druk met het verwijderen van bomen van het parcours (foto: Ironman RR)
Nieuws

70.3 Ironman Augusta geannuleerd door tropische storm Helene

Normaal zouden dit weekend ruim 2.000 triatleten meedoen aan de 70.3 Ironman Augusta, maar de internationale halve triatlon werd last minute afgelast door tropische storm Helene, die in de Verenigde Staten veel schade heeft aangericht, ook op het parcours van de 70.3 Ironman Augusta. Eerder dit weekend vielen er al meer dan dertig doden aan de westkust van de Amerikaanse staat Florida door de orkaan Helene, die ondertussen een tropische storm is geworden. Er zat voor de organisatie van de 70.3 Ironman Augusta dan ook niet anders op dan de wedstrijd op nauwelijks twee dagen van de start te annuleren.

Op haar piek was Helene een orkaan van type 4, maar toen Helene aan land kwam in Florida werd de orkaan afgezwakt naar een tropische storm, die niettemin veel slachtoffers eiste en voor enorm veel materiele schade zorgde. Ook op het parcours van de 70.3 Ironman Augsuta hadden ze te maken met overstromingen, ontwortelde bomen en veel afval op de wegen. Uiteindelijk werd vrijdag in de loop van de dag besloten om de triatlon te annuleren.

“De storm trok verder naar het oosten dan verwacht en belangrijke locaties liepen aanzienlijke schade op met omgevallen elektriciteitsleidingen en bomen, en een overweldigende hoeveelheid regen die leidde tot overstromingen. Bovendien zitten 200.000 inwoners zonder stroom en zijn medische diensten omgeleid om de lokale gemeenschap te ondersteunen in deze tijd van nood, waardoor ze niet beschikbaar zijn om de race te ondersteunen. Toen de situatie ’s nachts verslechterde, werd het heel duidelijk dat dit de enige beslissing was die genomen kon worden in het belang van de veiligheid van onze atleten, vrijwilligers, medewerkers en het welzijn van de Augusta-gemeenschap,” laat Ironman weten.

“We begrijpen de teleurstelling die dit kan veroorzaken en waarderen het begrip van onze atleten op basis van deze verzachtende omstandigheden, omdat de veiligheid van onze atleten, vrijwilligers, medewerkers en gastgemeenschap voorop blijft staan bij elke beslissing over onze evenementen. Atleten zullen de komende dagen meer informatie ontvangen over de opties voor atleten,” aldus nog Ironman.