Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser meteen top-10 in eerste Ironman triatlon, zonder zwemmen, Sam Long wint Chattanooga
Christophe De Keyser in de Ironman Chattanooga (foto: Christophe De Keyser RR)
Nieuws

Christophe De Keyser meteen top-10 in eerste Ironman triatlon, zonder zwemmen, Sam Long wint Chattanooga

De Belgische triatleet Christophe De Keyser, vorige week nog winnaar van de kwarttriatlon in de Openlakes bij de Lacs de l’Eau d’Heure, heeft zondag zijn debuut gemaakt op de volledige triatlon met een top-10 plaats in de Ironman Chattanooga, al was dat zonder zwemmen. Door de tropische storm Helena, die ook al leidde tot de annulering van de 70.3 Ironman Augusta, werd de 3,8 km zwemmen in Chattanooga geannuleerd. Gelukkig kon er wel 180 km gefietst en 42 km gelopen worden en dus werd de Ironman Chattanooga een bike-run met de Amerikaanse triatleet Sam Long als winnaar.

Christophe De Keyser had zich als sterke zwemmer zijn debuut op de Ironman-afstand allicht anders voorgesteld, maar moest nu vol aan de bak in de bike-run. In de 180 km fietsen gingen de Canadees Jackson Laundry en de Amerikaan Sam Long samen aan de leiding. Ze wisselden met 1’40 voorsprong op de Oostenrijker Michael Weiss. Christophe De Keyser kwam knap als zesde van de fiets op 5’33.

In de marathon nam Jackson Laundry aanvankelijk de koppositie voor zijn rekening. Sam Long volgde na 15 km lopen op 1’30 maar Laundry kreeg een serieuze tik en zag Long halfweg de marathon terugkomen. Laundry zag zelfs het podium uit handen glippen nadat eerst Cody Beals voorbijkwam en dan Andreas Dreitz. Sam Long stormde ondertussen door naar de winst. De Amerikaan won de Ironman Chattanooga in 6u32’11 met uiteindelijk slechts 20 seconden voorsprong op een sterk lopende Cody Beals.Andi Dreitz mocht na lange tijd nog eens mee op het podium. De Duitser werd derde op 2’35.

Christophe De Keyser streed lang mee voor de vijfde plaats maar moest in de slotfase het tempo laten zakken en werd uiteindelijk meer dan verdienstelijke negende in zijn eerste full distance triatlon, zonder zwemmen weliswaar, in 6u50’58 op 18’47 van Sam Long.

Bij de vrouwen pakte Sarah True de overwinning in7u17’13 met 3’31 voorsprong op de Britse Stephanie Clutterbuck. De Amerikaanse Annamarie Strehlow werd derde op 6’51.