Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw Frankrijk boven op WK Xterra, Sebastien Carabin zesde in Molveno
Arthur Serrieres wint het WK Xterra in Molveno (foto: Xterra)
Multisports

Opnieuw Frankrijk boven op WK Xterra, Sebastien Carabin zesde in Molveno

De Franse cross-triatleten Arthur Serrieres en Solenne Billouin hebben dit weekend het wereldkampioenschap Xterra gewonnen in het Italiaanse Molveno. De Belgische cross-triatleet Sebastien Carabin is knap zesde geworden in het WK Xterra. De dagen voor de wedstrijd wilde het weer niet echt meewerken in Trentino. Het was fris en het regende bijna constant, ook tijdens het WK short track, waarin Carabin 13de werd. Gelukkig droogde het tijdens wedstrijddag op het wereldkampioenschap wel op en waren de omstandigheden een stuk beter, al lag het parcours er best lastig bij. Bovendien bevatte het parcours in het mountainbiken ook nog enkele technische afdalingen.

De Franse cross-triatleten Arthur Serrieres en Solenne Billouin verlengden hun wereldtitels. Voor Serrieres en Billouin. was het hun derde wereldtitel op rij. Het roept wat extra vragen op rond het verplaatsen van het WK van Maui naar Italië, ook gezien de resultaten en vooral de verschillen in de top-10. In die top-10 was Sebastien Carabin de beste Belg. Hij pakte na alweer een indrukwekkende inhaalrace alsnog de zesde plaats, vlak voor kersvers wereldkampioen short track Sullivan Middaugh. Romain Loop werd 29ste en Tim Van Daele werd 32ste.

Arthur Serrieres pakte de wereldtitel in 2u26’32 met 1’14 voorsprong op zijn landgenoot Felix Forissier. De Deens Jens Emil Sloth Nielsen pakte het brons op 4’35. Sebastien Carabin werd zesde op 11’09. Bij de vrouwen stond er geen maat op Solenne Billouin. De Franse triatlete pakte haar derde Xterra wereldtitel op rij in 2u55’43 met 1’52 voorsprong op de Italiaanse Sandra Mairhofer en 2’33 op de Zwitserse Loanne Duvoisin. Er deden geen Belgische vrouwen mee bij de elites.

De Belgische age groep cross-triatleten deden het uitstekend in Molveno, maar daarover lees je meer elders op 3athlon.be