Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topfavoriet pakt Belgische titel long distance duatlon, triatlete verrast duatletes in Bellegem
Thibaut De Smet op het podium van het BK LD Duatlon in Bellegem (foto: Triatlon Vlaanderen)
Duathlon

Topfavoriet pakt Belgische titel long distance duatlon, triatlete verrast duatletes in Bellegem

Topfavoriet Thibaut De Smet is zondag Belgisch kampioen duatlon geworden op de lange afstand na alweer een dominante wedstrijd voor eigen volk in Bellegem. Bij de vrouwen ging de Belgische titel verrassend naar Ironman pro-triatlete Jonie Vanhoutte, die de duatletes te snel af was. Voor Thibaut De Smet is het alleszins een mooie revanche na  de pech in het WK Powerman duatlon in Zofingen. Gelukkig bleek de blessure daar mee te vallen zodat hij de nationale titel kon pakken voor thuisploeg Bellegems Multisport Team.

Thibaut De Smet ging in de eerste run vlot mee in het spoor van Louis Misplon en Francis Vergalle. In het fietsen zette de oudste De Smet broer het hele veld op minuten achterstand. Ook in de tweede run kwam zijn overwinning niet meer in gevaar. Thibaut De Smet werd Belgisch kampioen long distance duatlon in 2u03’37 met 2’49 voorsprong op Elias Van Landeghem. Jonas Vandeputte werd vijf seconden later derde en pakte het brons voor Joren Jans en Francis Vergalle. 

Jonie Vanhoutte klopt duatletes

Jonie Vanhoutte op het podium van het BK LD Duatlon in Bellegem (foto: Triatlon Vlaanderen)
Jonie Vanhoutte op het podium van het BK LD Duatlon in Bellegem (foto: Triatlon Vlaanderen)

Bij de vrouwen kwam triatlete Jonie Vanhoutte aan de start. In de eerste run liet ze het initiatief nog aan duatlete in vorm Camille Roman, maar eens op de fiets nam Jonie het voortouw. In de tweede run kende ze geen tegenstand meer. De 3MD-triatlete werd Belgisch kampioen long distance duatlon in 2u22’32 met 6’10 voorsprong op Camille Roman. Marlies De Nul pakte de derde plaats op net geen 9 minuten.

Uitslag BK LD Duatlon Bellegem