Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joris Basslé wint European Cup triatlon in Malta, 4 Belgische triatleten in top-10
Joris Basslé wint de Europe Triathlon Cup triatlon van Salini in Malta (foto: screenshot 3athlon.be)
Nieuws

Joris Basslé wint European Cup triatlon in Malta, 4 Belgische triatleten in top-10

De Europe Triathlon Cup triatlon van Salini, in Malta, het mediterraan kampioenschap van Europe Triathlon, werd een Belgisch triatlonfeestje, met SMO-Scott triatleet Joris Basslé als winnaar. Het was de kers op de taart van een sterk seizoenseinde van Basslé, die bijna een jaar lang kampte met blessures en lichamelijk leed en nu eindelijk weer op zijn topniveau zit. Hij ging een rijtje sterke Belgische triatleten vooraf, want er finishten nog drie Belgische triatleten in de top-10!

In de 750 meter namen de Zwitser Dario Wickhalter en de Fransman Lucas Jouin een kleine voorsprong. Joris Basslé volgde op 18 seconden als 7de. In de 20 km fietsen bleef Wickhalter op kop, samen met de Britse Griek Louis Woodgate. Basslé volgde in een achtervolgend groepje met ook Cis Huyghe, Dieter Boeye en Jens Smolders. In de 5 km lopen zette Joris Basslé de snelste looptijd neer. In 15’46 raapte hij de atleten aan kop allemaal op en stormde hij naar een verdiende en vooral deugddoende overwinning.

Joris Basslé pakte de winst in 52’40 met 5 seconden voorsprong op de Spanjaard Jose Ignacio Galvez. Lucas Jouin werd nog net derde op 8 seconden. Elf seconden later pakte Cis Huyghe een mooie vierde plaats. Dieter Boeye werd 7de in 53’45 en Jens Smolders maakte het Belgische feestje compleet met een 9de plaats in 54’12.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Spaanse Noella Juan voor de Portugese Madalena Almeida en de Spaanse Maria Teresa Jimenez. Er deden geen Belgische triatletes mee bij de vrouwen.

Uitslag Europe Triathlon Cup triatlon Salini