Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Terug naar Challenge Vieux Boucau met sterke delegatie Belgische triatleten
De sprint finish van 2023 in de Challenge Vieux Boucau (foto: Challenge Family/Jose Luis Hurcado)
Nieuws

Terug naar Challenge Vieux Boucau met sterke delegatie Belgische triatleten

Zaterdag wordt in het Franse Vieux Boucau voor het tweede jaar op rij de Challenge Vieux Boucau triatlon gehouden, de wedstrijd waarin onze hoofdredacteur vorige jaar in stormachtige omstandigheden met succes zijn debuut maakte op de halve triatlon. Zaterdag staan er opnieuw heel wat sterke Belgische triatleten aan de start van de Challenge Vieux Boucau, met op kop ex)-Europees kampioen Louis Naeyaert, maar ook Emmanuel Lejeune, Noah Servais, Louis Heukemes, Merten Breye en Niels Vanhove.

De Belgen worden overigens in Vieux Boucau binnengehaald door Hans Cleemput, de Belgische speaker die er vorig jaar zelf meedeed. Dat wordt ongetwijfeld een speciaal moment, zowel voor de atleten als voor Hans zelf. De omstandigheden zijn dit jaar wel een stuk beter dan in 2023. Toen zorgde een storm voor veel omgevallen bomen, hoge golven en stroming tijdens het zwemmen en heel veel wind op het parcours.

Die wind zal er ongetwijfeld opnieuw zijn. Vieux Boucau is een populaire bestemming voor surfers, in het Zuid-Westen van Frankrijk, een goeie 50 km van de grens met Spanje. De wind blaast er bijna constant van over zee landinwaarts en zorgt altijd voor mooie surf omstandigheden. Voor de triatleten lijkt het dus opnieuw een lastige opgave te worden, zeker omdat het parcours ook nog eens een beetje glooiend is.

Sterk deelnemersveld

Na de spectaculaire sprint van vorig jaar tussen Mathis Margirier en Mika Noodt, staat er dit jaar ook weer een sterk deelnemersveld aan de start, met de winnaar van de triatlon van Gerardmer, Simon Viain, op kop. Daarnaast wordt het ook uitkijken naar onder andere Nikolas Mann, Harry Palmer, Andrew Horsfall-Turner, Iestinn Harrett en de Nederlander Thomas Cremers.

En dus ook de sterke delegatie Belgen met Louis Naeyaert die voor het eerst weer in actie komt na zijn bronzen medaille op het WK long distance triatlon in Townsville, Australië. Bij de vrouwen zijn de favorieten Marta Sanchez, Anna Bergsten, Aurelia Boulanger en Chloe Sparrow. Dit jaar staan er geen Belgische vrouwen bij de pro’s aan de start, al komen er ook nog wat sterke age group triatleten aan de start, zoals Chariel De Cock en Seppe De Graef.