Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Amerikaanse triatlon Katie Zaferes neemt afscheid van de triatlonsport
Katie Zaferes pakte de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Tokio (foto; World Triathlon)
Nieuws

Amerikaanse triatlon Katie Zaferes neemt afscheid van de triatlonsport

De Amerikaanse triatlete Katie Zaferes heeft deze week haar afscheid aangekondigd. Ze is de zoveelste triatlete in een mooi rijtje die in 2024, niet toevallig een olympisch jaar, een punt zetten achter een mooie carrière. Zaferes zal altijd bekend blijven staan om haar olympische medaille in Tokio en haar wereldtitel in 2019. Sinds ze mama werd, kwam triatlon sowieso al een paar keer op de tweede plaats, al keerde ze nog even succesvol terug naar de triatlonsport. In plaats van de stap te zetten naar de lange afstand, besloot Zaferes na de Olympische Spelen van Parijs om een punt te zetten achter een mooie carrière.

Katie Zaferes was niet alleen een toptriatleet, maar werd door haar collega-triatletes geroemd om haar karakter en sociale aanpak. Claire Michel postte nog een Instagram story over Tokio, waar een geblesseerde Claire werd weggevoerd met een rolstoel en waar Katie Zaferes op weg naar de metal ceremony nog even kwam informeren hoe het met Claire gesteld was.

Op het sportieve vlak is haar wereldtitel over de olympische afstand in 2019 de absolute uitschieter, naast een pak WTCS overwinningen en podia. En uiteraard gaat ze de geschiedenis in als olympisch medaille winnares. Ze won zilver met Team USA in de Mixed Ream Relay in Tokio en pakte de bronzen medaille in de individuele olympische triatlon.