Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen op podium van World Cup triatlon in Rome na sterke race
Jolien Vermeylen op het podium van de World Cup triatlon in Rome (foto; World Triathlon/Petko Beier)
Nieuws

Jolien Vermeylen op podium van World Cup triatlon in Rome na sterke race

De Belgische triatlete Jolien Vermeylen is zaterdag bijzonder knap derde geworden in de World Cup triatlon van Rome na een wedstrijd waarin ze bijna constant mee voorin gestreden heeft voor de overwinning en de podiumplaatsen, en dat ondanks de regenachtige omstandigheden. De winst ging uiteindelijk naar de Duitse Nina Eim die de Zwitserse Alissa Konig te snel af was. Jolien Vermeylen werd derde op slechts 11 seconden van de winnares.

Jolien liet ons onlangs al weten in een reactie op haar zevende plaats op het EK triatlon dat ze uitkeek naar een mooie revanche in de World Cup in Rome. Ze voegde de daad bij het woord en kwam samen met de Italiaanse Bianca Seregni als eerste uit het water na 750 meter zwemmen. Tijdens de 20 km fietsen waren er flink wat valpartijen, maar Jolien bleef overeind, al kon ze ternauwernood AInsley Thorpe en Roksana Slupek ontwijken toen die twee in de kopgroep van zes onderuit gingen.

In de slotfase van het fietsen kregen ween kopgroep van 17 triatletes, met nog altijd Jolien Vermeylen. Met een snelle wissel begon Jolien als eerste aan de 5 km lopen, maar Nina Eim en Alissa Konig kwamen snel opzetten. In de lange laatste rechte lijn had Nina Eim nog een cartouche over. De Duitse won de World Cup in Rome in 1u00’39. Konig werd tweede op 6 seconden en het brons was voor Vermeylen op 11 seconden. De jonge Hasse Fleerackers werd nog mooi 22ste.

Yanis Seguin wint bij de mannen

Bij de mannen ging de overwinning naar de verrassende Franse triatleet Yanis Seguin, die zijn allereerste wereldbeker zege pakte. De Australische topfavoriet Luke Willian werd tweede op 3 seconden en de derde plaats ging naar de al even verrassende Fransman Baptiste Passemard. Adrien Deharre werd 42ste. Erwin Vanderplancke viel uit tijdens het fietsen.

Uitslag World Cup triatlon Rome

Nieuws

Jolien Vermeylen op podium van World Cup triatlon in Rome na sterke race