Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens wint spannend duel met Marten Van Riel in T100 Lake Las Vegas triatlon, Pieter Heemeryck vierde
Jelle Geens wint de T100 Lake Las Vegas triatlon (foto: T100/That Cameraman)
Nieuws

Jelle Geens wint spannend duel met Marten Van Riel in T100 Lake Las Vegas triatlon, Pieter Heemeryck vierde

Jelle Geens heeft zaterdag, in de nacht van zaterdag op zondag Belgische tijd, de T100 Lake Las Vegas triatlon gewonnen na een geweldig duel met Marten Van Riel. De twee Belgen gaven elkaar geen duimbreed toe en maakten er een spannende strijd van. In deze voorlaatste manche van de T100 Triathlon World Tour kwamen maar liefst drie Belgen in actie. Achter Geens en Van Riel streed ook Pieter Heemeryck mee voor het podium. Hij werd uiteindelijk vierde. Belgische weelde in de T100!

Net zoals bij de vrouwen werd er opnieuw snel gezwommen in Lake Las Vegas, met na 24 mlnuten Marten Van Riel mee voorin in een kopgroepje van zes triatleten. Jelle Geens volgde als negende op iets meer dan een halve minuut. Pieter Heemeryck verloor opnieuw een dikke minuut op de koplopers en kwam als 15de in de wisselzone binnen.

In de 80 km fietsen ging Marten Van Riel naar goede gewoonte aan de leiding. Alistair Brownlee was de enige die meeging, al leverde dat alweer een blauwe kaart en een 1 minuut penalty op voor de tweevoudige olympische kampioen. De Duitser Justus Nieschlag en de Fransman Mathis Margirier bleven Marten in het zicht houden, net zoals Jelle Geens die in 4de positie volgde. Pieter Heemeryck rukte ondertussen op naar de tiende plaats.

Marten Van Riel fietst aan kop in de T100 Lake Las Vegas triatlon (foto: screenshot 3athlon.be)
Marten Van Riel fietst aan kop in de T100 Lake Las Vegas triatlon (foto: screenshot 3athlon.be)

Halfweg het fietsen hadden we een kopgroepje van drie met Mathis Margirier, Marten Van Riel en Jelle Geens die 17 seconden hadden op Nieschlag en 1’45 op Brownlee en Neumann. Pieter Heemeryck volgde als achtste op 2’04. Na 80 km fietsen kwam Van Riel samen met Margirier samen in T2 met 12 seconden voorsprong op Jelle Geens, die meteen over de Fransman ging en achter zijn landgenoot Marten aanging. Pieter Heemeryck wisselde als vijfde op 2’15, maar hij moest nog een penalty van een halve minuut uitzitten wegens materiaal naast de box plaatsen in de wisselzone.

In de 18 km lopen kregen we een geweldig duel tussen Marten Van Riel en Jelle Geens. In de klimmetjes op het lastige loopparcours leek Jelle telkens de beste, maar Marten kwam in de afdalingen telkens terug. Het verschil was nooit meer dan 5 seconden, maar Jelle Geens gaf wel een heel goede indruk. In de slotronde pakte Geens 12 seconden op Van Riel, dan weer 18, vervolgens opnieuw 11… Het bleef spannend tot aan de finish. Jelle Geens pakte bij zijn debuut in de T100 Triathlon World Tour meteen zijn grootste zege op de lange afstand.

Jelle won de T100 Lake Las Vegas triatlon in 3u19’34 met uiteindelijk 37 seconden voorsprong op Marten Van Riel, die wel stevig aan de leiding blijft in de WK-stand in de T100 Triathlon World Tour. De Duitser Justus Nieschlag werd derde op 4’44 en Pieter Heemeryck maakte het Belgische feestje compleet met een bijzonder knappe vierde plaats op 6’17.

Op 16 en 17 november vindt in Dubai de Grand Final van de T100 Triathlon World Tour en dan weten we wie de eerste T100 wereldkampioen long distance triatlon wordt. Marten Van Riel heeft alleszins een mooie voorsprong op Magnus Ditlev. Voorlopig was er nog geen wild card voor Jelle Geens voor de Grand Final, maar het zou ons niet verbazen als de winnaar van Lake Las Vegas alsnog uitgenodigd wordt.