Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mooie prestaties van Belgische junioren op WK triatlon in Torremolinos, dubbel goud voor Frankrijk
Lotte Minnebo loopt naar de 14de plaats op het WK triatlon bij de junioren (foto; World Triathlon)
Nieuws

Mooie prestaties van Belgische junioren op WK triatlon in Torremolinos, dubbel goud voor Frankrijk

Tussen alle triatlongekte van het weekend keren we nog even terug naar vrijdag toen in Torremolinos het WK triatlon voor junioren plaatsvond. De Belgische junioren deden het meer dan behoorlijk. Lotte Minnebo pakte een mooie 14de plaats. Mit Wittemans werd 21ste. Ook bij de jongens was er een 21ste plaats voor Cis Huyghe. Jens Smolders viel helaas uit tijdens het fietsen. De wereldtitels gingen weeral eens naar Frankrijk.

Ambre Grasset pakte het goud bij de meisjes. Zij haalde het in de sprint van de Hongaarse topfavoriete Fanni Szalai. De Francaise Lea Houart pakte het brons. De drie medaillewinnaars zaten samen met de Belgisch-Oostenrijkse Tabea Huys in een kopgroep van 4 die in de 20 km fietsen een voorsprong van 45 seconden pakte op de grote groep waarin Mit Wittemans en Lotte Minnebo zaten. Lotte liep naar een mooie 14de plaats op 2’05 van Grasset. Mit Wittemans werd 21ste op 2’51.

Nils Serre werd wereldkampioen bij de jongens. De Franse triatleet was de snelste van een kopgroep van 20 triatleten, met daarbij ook Belgen Cis Huyghe en Jens Smolders, die helaas tijdens het fietsen uitviel. CIs liep naar een degelijke 21ste plaats op 1’51 van Serre. De Fransman pakte het goud na een spannende sprint met de Amerikaan Reese Vannerson. Achille Besson maakte het Franse feestje compleet met de bronzen medaille.

Zondagmiddag om 17 u. volgt de laatste race van de wereldkampioenschappen triatlon 2024 met de WTCS Grand Final bij de mannen. Olympisch kampioen Alex Yee moet in de top-6 eindigen om wereldkampioen te worden, maar ook Leo Bergere en Hayden Wilde mogen nog altijd aanspraak maken op de wereldtitel. Je kan de Grand Final live volgen op triathlonlive.tv.

Uitslag WK Junioren Torremolinos